Cantina socială
Casa pâinii

Cea mai nouă inițiativă a bisericii Betel este legată de una dintre practicile și valorile noastre principale și anume ajutorarea.

Am învățat din Scriptură că oamenilor trebuie să li se ofere și Evanghelie și pâine, Nu numai pâine și nu numai Evanghelie.

cei dintâi în fapte bune

După ce am construit noul locaș de închinare, fosta clădire a bisericii a rămas fără destinație specifică. Desigur, a fost și este folosită în tot felul de activități ale bisericii Betel, însă din 10 noiembrie 2018 am dedicat acea clădire pentru a hrăni oamenii nevoiași din Râmnicelul și alte câteva localități: Râmnicu Sărat, Boldu, Cuculeasa, Valea Râmnicului, Ziduri, Rubla și Tâmboești – județul Vrancea.

Slujim împreună

Fiecare slujitor din conducerea bisericii are responsabilitatea unui Sector, care înseamnă un anumit grup de credincioși din biserica Betel. Fiecare Sector își asumă pe rând pregătirea mâncării care va fi oferită celor săraci. În fiecare sâmbătă sunt pregătite între 150 și 200 de porții de mâncare care sunt puse în caserole, împachetate și împărțite la familiile și persoanele pe care le avem în prealabil pe lista noastră.

Unitate și relații puternice

Ne bucurăm de această slujire creștină pentru că astfel, împlinind o nevoie putem să oferim nu numai dragostea lui Hristos într-un mod practic, ci și pâinea Vieții. Pentru noi mai frumos este că toată biserica este implicată în acest proiect, iar acest lucru are un rol fantastic asupra relațiilor dintre credincioși și întărește unitatea bisericii.

Sărbători mai frumoase

În perioada sărbătorilor, încercăm să suplimentăm ca pe lângă mâncarea caldă, ofertă în Cantina Socială Casa Pâinii sau livrată la domiciliu, să completăm și cămara acestor familii cu alimente neperisabile sau haine, dar și jucării pentru copii.
Scroll to Top